Як правильно підібрати освітлення у вітальню?????

Вітальня – одна з особливих кімната для будь-якого будинку. З одного боку, вона повинна бути по-домашньому затишною для всієї родини. З іншого ж, відповідати «презентаційним» цілям при прийомі гостей. Вирішити обидва ці завдання в одному приміщенні складно. Але можна: за допомогою відповідного освітлення, від основного до декоративного. Вибираючи основне освітлення вітальні, ми зазвичай орієнтуємося переважно на візуальну сторону. Це, звичайно, дуже важливо, тому що вам потрібно, щоб люстра сподобалася і не відволікала вас від кожного шляху навколо неї. Те, як ви будете вибирати люстру тут, є невід’ємною частиною правильного вибору. Безсумнівно. Це залежить від загального дизайну та обладнання, щоб все не разом вам не розбилося.

Якщо ви будуєте будинок, у вас є ідеальний шанс вплинути на те, де ви хочете розмістити люстру. Якщо ви плануєте мати лише один центральний світильник, найкраще розмістити його посередині кімнати. Цього достатньо, якщо у вас дійсно невелика вітальня. Інакше тут добре розмістити більше світильників. І тепер ми не маємо на увазі додавання різних ламп до основного освітлення. Для багатьох із вас вітальня також служить їдальнею. Ця частина вітальні також заслуговує на свою люстру. Зазвичай її розміщують над обіднім столом. Тут можна використовувати більш слабку лампочку, ніж в іншій люстрі, щоб світло не надто яскраво світило вам у очі під час їжі.

Варіанти загального освітлення вітальні

Це базової рівень, який створює комфортні умови для життя. Тому світло повинне бути рівномірним та достатнім за рівнем 

яскравості. У розрахунку останнього орієнтуйтеся на стандарт для віталень в районі 200-250 люменів на 1 «квадрат» (наприклад, 8-ватний діод видає близько 600 люменів). Але ці цифри потрібно коригувати в залежності від кількості та розмірів вікон, кольору шпалер у вітальні, підлоги і стелі, плюс її висоти. Чим менше вікна, чим темніше оздоблення та чим вище «небо», тим потужніше потрібне оснащення. Завдяки поєднанню люстри та точкового або стрічкового підсвічування стелі можна досягти рівномірного освітлення по всій вітальні

Окремо слід сказати про рівномірне освітленні у вітальні. Зазвичай для неї намагаються вибрати світильник на кшталт підвісної або накладної люстри. Але навітьпотужні моделі можуть залишити неосвітлені чи недостатньо освітлені кути. Такі самі проблеми в кімнатах витягнутої та неправильної форми (наприклад, L-образних). Тому варіантів два. Перший: ставити на всю стелю точкові світильники. А якщо дуже хочеться люстру, то другий: помістити її над смисловим центром зали (великим столом або диваном), а у віддалених частинах «точки» або ж… другу люстру.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *